Posted by: guldanden | januar 25, 2007

Tanker fra Europas Kultur Centrum

Hva så out there in the Web 3.0??? – jeg er tilbage efter en todages tur i den store verden. Jeg fik for en lille uge siden et ”gig” i det tyske – nærmere betegnet Puttgarden. Det er en af upfront-knægtene som jeg takker ærbødigt for tippet. Det viste sig at en af de store virksomheder i grænse-landet har problemer at motivere medarbejderne. De er SÅ lidt dedikerede – og da tysk er mit tredje modersmål (Ich bin ein Puttgarneser) så jeg intet problem i det. Derfor stykkede jeg lige lidt casual stand-up-coaching sammen bestående af high lights fra min team building praksis men selvfølgelig også garneret med med lidt glasmontrer, betamax, slide shows galore og lounge musik. Sådan! Mit referat i hoved punkter er derfor:

  • Sådan!
  • skal
  • det
  • gøres

Måske forstår man godt hvorfor at det kniber lidt med motivationen! Puttgarden er et stykke område, som i den grad blev tvunget i knæ i DDR-tidens socialisme og grå leverpostej og det har måske været svært for puttgarnasterne at finde et stå sted her i det nye milenium. Selvfølgelig er der tegn på bedring – men de har træge kår. En enkelt vindmølle hist og her og et enkelt økologisk landbrug – men det er også det. Til gengæld er der opstået et sandt merkantilt centrum omkring havnen, den så kaldte Grænse Butik.

Border7

Grænse Butikken

Fuldstændig fascinerende! Grænse Butikken gav mig et dybt og ægte håb om at de undertrykte igen kunne blive undertrykkere, at kaliffen kunne blive skiftet ud med en ny kalif – som en af mine gode venner sagde til mig: ”hvis du bosætter dig på Haiti og kalder sig selv konsul – så får du i hoved og røv og alt det kvinde kød som at du kan forestille dig, og hjemme i Danmark vil de hylde dig som en konge – en levemand og kulturkanon”.

Lidt ligesom Puttgarden – tager man som dansker til Puttgarden er du allerede konge. De lokale mennesker lyser op når at de ser den danske krone. Eller sedler, hvis man skejer ud. Derfor er det i dag muligt at købe sådan cirka 30 øl, jeg talte dem ærlig talt ikke 😉 , til den beskedne pris af 21 danske kroner. Jeg betalte med en halv hund og ønskede ikke penge tilbage.

Altså det var ikke fordi at jeg ville føle mig god eller rig eller stor på nogen måde. Det var bare så tydeligt at se dyb taknemmelighed og glæde i personens øjne. Og: Det faglige aspekt: Måske hænger den manglende dedikation sammen med at så få kunder liiige stopper op og tænker. HVAD ER DET LIGE SOM AT JEG TABER VED AT GIVE DEN HER HÅNDFULD SMÅ PENGE TIL EN VÆRDIGT TRÆNGENDE?? Overfladiskhed og mangel på om-tanke er så ødelæggende.

Virkeligheden er mere funky end fantasien. Og Tyskland har snart håb om at nå helt op på Danmarks niveau. Butikker som Grænse Butikken i hele grænse-landet og måske også Grænse Butikker i grænse-lande til andre grænse-lande end Danmark peger i den retning. Det er et historisk faktum. Du kan få 9 liter vin til en rund hundrede mand! Fuldstændig sådan skal det gøres.

Border5

Vi tankede lidt frokost

På vej hjem i bilen fik jeg et særligt indblik i en særlig coaching teknik, som at der endnu er på forsknings og forsøgs stadiet i USA. Det er SÅ interessant at jeg snart må bringe noget om de banebrydende metoder. Mere følger. So stay tuned. Ind til da er min mund lukket med syv sejl altså.

Bjarke

 

Reklamer

Responses

  1. Hvor er det dog en usandsynlig ligegyldig post! Er det så nu vi skal sidde i spænding og vente på, hvad der skal komme fra Bjarke næste gang? Metoder fra USA – tsk tsk! som om at det var et kvalitetsstempel i sig selv. Denne opblæste hr. Guldand er jo netop det, der er problemet med denne blog! hvorfor ikke bare lukke den?

  2. Det vil jeg glæde mig til Bjarke! – Næste gang du skal til Tyskland må du gerne sige til, for så kunne du evt tage en ordentlig stak cola med hjem til mig. Dåsecola, som dem man får i Tyskland bliver ikke meget bedre. Ja jeg er jo allernærmest afhængig af det stads ;o). Desuden byder jeg jo gerne når det er min tur til at være dungeonmaster i rollespilsklubben! – I skal i øvrigt bare sige til, hvis vi skal arrangerer noget, jeg ahr efterhånden mange års erfaring som Dungeon master. Jeg spiller med udgangspunkt i et modificeret regelsæt fra AD&D – det vil sige at den har fået et twist af warhammer og shakespeare! det giver faktisk nogle meget sjove og dynamiske spil – især når man er flere! Vi kan også male figurer sammen jeg har grejet – ring og skriv endelig HEJ HEJ


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: