Posted by: guldanden | juni 22, 2007

Walking Memory Lane – the spin way…

I relation til, hvad jeg netop har bevist – at Ny Alliance kommunikerer skamløst inciterende – vil jeg sige: Lad mig føre omvendt bevis for min teori, og følgende eksempel er hentet i bunden af spinmesterens værktøjskasse.

Nogen, der husker The Radical Lefts Den Anden Vej??

Ok, jeg har udsat Marianne Jelveds formulering af Den Anden Vej for en complete makeover, men det kunne i realiteten være Henrik Qvortrup, Claus Buhl, Henrik Dahl, ham der fra Klovn eller andre top dogs fra den politiske kommunikationskonsulentbranche, som førte kniven. Hvilket dog ikke vil ligne dem.

“Regeringen har siden 2001 ført Danmark i den gale retning. Med en uanstændig udlændingepolitik har regeringen lagt gift ud for integrationen. Med et asocialt skattestop har regeringen begunstiget de velstillede. Og med sin uforsonlige “jeg-alene-vide”-holdning har statsministeren skabt splittelse og svækket Danmarks muligheder internationalt. Vi peger på Marianne Jelved som statsminister efter næste valg. Vores stemmer vil blive brugt til at føre Den Anden Vej ud i livet. Stem Radikalt for Den Anden Vej.”

For at associere De Radikale med tabere, har jeg valgt at flette citater fra Hans Lyngby Jepsens biografi, Anker Jørgensen – Menneske og Politiker (1980), ind i manifestet (de er alle fra side 7-9 – mere gad jeg ikke læse).

“Regeringen har siden 2001 ført Danmark i den gale retning. En beslutning er en beslutning. Med en uanstændig udlændingepolitik har regeringen lagt gift ud for integrationen. Det er lidt eventyr, lidt myte. Med et asocialt skattestop har regeringen begunstiget de velstillede. Vær kun trygge, venner, intet forstyrrer os. Og med sin uforsonlige “jeg-alene-vide”-holdning har statsministeren skabt splittelse og svækket Danmarks muligheder internationalt. Han er Danmarks statsminister. I sommerhuset smøger han endda skoene af og skjorten, hvis varmen trykker. Jo, danskerne kender ham, tror de. Han har stået på hænder for dem – for at vise at han kunne, og siddet på skødet af Grethe Sønck. Om Brecht vil han vide besked, om Georg Brandes, Viggo Hørup, Paul la Cour. Vi peger på Marianne Jelved som statsminister efter næste valg. Skønt, hvordan skal en statsminister og partileder se ud? Højere, værdigere, med mere pondus? Vores stemmer vil blive brugt til at føre Den Anden Vej ud i livet. Demokrati, Karl Marx, EF. Tiden skal udnyttes, møder, taler, interviews, mennesker venter. Fremtiden i vore hænder! Hvad vil dommerne skrive? Stem Radikalt for Den Anden Vej. De åh så troværdige blå øjne. De lyver ikke.

Læg mærke til, hvordan teksten transformerer, ujævn, uklar, tvetydighed, vægelsind. Plus en masse ubegribeligheder. Som smør mellem fingrene i vores – den politiske mysticismes klamme – hænder. SÅDAN!

Må jeg så også her på falderebet lade en bemærkning falde til branchemanden Claus Buhl, som til dagens Information udtaler, at Fogh “igen giver baghjul til konkurrenterne”. Jaja, vi i kommunikationsbranchen ved bedre. Vi ved, at Fogh – ved at lancere sin egen personlige, private intime blog – i hvert fald IKKE kommer før Irans præsi. Pyt. Sandheden er derude blandt branchefolk. Claus B – du ved bedre. Men du får – som vi andre – KASSEN for at vide…… anderledes. Sådan skal det gøres!

Bjarke Guldand – siger YEAH

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: