Posted by: guldanden | juli 18, 2007

Bare sig til – hvis du vil være Thomas Larsen, baby…

Er der to i dansk showbiz, som hænger sammen – så er det Niarn og den politiske kommentars stormester, ex-spinchamp og global mastermind, Thomas Larsen. Førstnævnte, som jeg ofte lytter til, mens jeg læser sidstnævnte i Berlingske. Sidstnævnte har Guldandens fulde opmærksomhed – jeg kommer, når han spinner som en mis og stikker som en bi, og jeg stiller op, når han giver hals som den store køter, han kan være sidst på grillaftenen. Så siger han: “Hvad er der sket med os mænd?” – og jeg svarer: “Vi gør det, vi er bedst til!”. Der skåles.

larsen

“Vil du hades vil du elskes? – vade rundt i bitches og stadig være smadret indenvendig”
Thomas Larsen optræder hyppigt som elsket tv-pundit på dansk politik, men de daglige sving slås på Berlingske. Det er hævdet, at Thomas Larsen elsker Fogh, og at hans analyser er farvet af det. Når Fogh siger noget, er det klogt sagt af Fogh. Også når Fogh fanges af TV2 NEWS’ kamera på vej ud fra lokum og ”holer” journalisten med den strategiske golfkølle ved at henvise vedkommende m/k til sit ugentlige pressemøde tirsdag, er det et smart træk af Fogh, og han vil sikkert vinde næste valg. SÅDAN er Thomas – fuldstændig iskold. Han er hamrende gennemført sej.

Jeg har kigget nærmere på nogle af Thomas’ seneste politiske analyser i Berlingske, og man må sige, han er upfront på en overskudsagtig måde. At følge Thomas’ daglige skriverier i Berlingske (som jeg gør – der klippes ud til en særlig mappe med et billede af en sød sælunge på forsiden) er en fornøjelse for enhver interesseret pro i dansk politik/den politiske kommunikationsbranche. Der er tale om et systematisk fokus på 1) Fogh/regeringens forcer (som den – ret beset – har mange af) og 2) Thorning-Schmidt/oppositionens svagheder (hvor skal vi mon starte……? :-D).

Men okay! Thomas betaler en professionel pris for det. Prisen for sandheden. Ingen tager sandheden så alvorligt som Niarn:

”Vil du være manden i midten,
ham som alle vil se
Vil du være en stjerne
hvis man kan kalde dét det
Og være knækket indeni,
og stadig smile stort
når du står i spottet,
og skænder mens du ligner lort”

”Vil du have et kendt fjæs på dit ID”
Den 11. juli markerede resterne af den socialdemokratiske bevægelse Anker Jørgensens fødselsdag. Det var en chance, som Thomas Larsen griber stensikkert. Som professionel politisk kommunikationsbranchemand må man udnytte en sådan chance. Thomas Larsen bemærker indledningsvis:

”Selv om receptionen med garanti vil være fuld af liv, er det svært at lukke øjnene for symbolikken i, at festen holdes under de store røde faner på Arbejdermuseet i Rømersgade i det indre København”

Så er bolden givet op! Thomas noterer sig fra Ritzaus kalender, at der er reception for Anker Jørgensen på Arbejdermuseet, og det branchemæssige falkeblik svigter ikke: I receptionen for Anker Jørgensen er der materiale til en sober politisk analyse, som kun den ægte branchemand kan være ophavsmand til. Den går på ligningen: Anker Jørgensen + Arbejdermuseet = Helle Thorning + Socialdemokraterne. Oppositionen er hermed reduceret til inkompetent kulturarv. Sådan, færdigt arbejde!

”Vil du gemme dig bag solbriller – afvise opkald hver gang nogen ringer”
Nej, Thomas Larsen går videre: Chancen for at opridse Anker Jørgensens mange politiske skandaler, så folk ikke glemmer, hvilken fiasko han var som statsminister once upon a time, må ikke forbipasses. Anker har ikke statsministerpotentiale – det har Fogh derimod:

“De færreste vil have lyst til at tale om de dybe kriser, som partiet gennemlevede i hans tid som leder: De vil næppe dvæle ved den øretæve, han fik ved sit første valg. De vil ikke tale om de økonomiske problemer, som hans socialdemokratiske mindretalsregeringer ikke fik styr på, og de vil bestemt heller ikke gå i dybden med, at Anker Jørgensen var med til at spolere tillidsforholdet til de Radikale… Endelig vil fredagens gæster nødigt mindes de barske opgør med LO-formanden Thomas Nielsen, der gik over i historien med sin uklædelige karakteristik af Anker, som blev kaldt »den lille lort«”

”Smil til pressen, fuck resten”
Han glemte Ritt Bjerregaards hotelregning, men: Nu er Anker Jørgensens fadæser skåret ud i pap. Så skal Thomas bare sætte den bløde inderside på bolden – sammenkæde Anker Jørgensens fiasko med Helle Thorning:

”Det forunderlige er, at når Helle Thorning-Schmidt på receptionsdagen ser sig rundt i nutidens politiske landskab, vil hun opdage, at en række af fortidens udfordringer for partiet i faretruende grad er blevet aktuelle igen, og derudover må hun konstatere, at nye svære problemer er kommet til”

niarn01

Præcis, Thomas. -Det er simpelthen for let. Skibet er klart og sejlet sat. Skal vi rulle, Thomas?

niarn02

… Vil du være Thomas Larsen baby, så bare sig til!

Bjarke Guldand

PS: Alle citater fra Niarn: ”Bare sig til”

Reklamer

Responses

  1. yo Niarn du er for sej. det er simo..:) =] haha muta fuckas baby!

  2. Hej NIARN. 8-]

    Du er bare den bedste

    ~kærlig hilsen ~Simon~
    Simo :p


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: