Posted by: guldanden | august 14, 2007

Ny Alliances bortgang

Tiden er kommet til at slagte det politiske blålys – Ny Alliance – endegyldigt for åben skærm. Det skete med al tydelighed i lørdags til Venstres Sommerparty – og her på Guldandens blog er der ingen pardon heller. Tålmodighedens timeglas er nu tømt! Kommentator Anders Krab-Johansen fra TV2 tager fatalt fejl, når han angiver Khader & co.’s udvej som:

“Fokus på indhold
Ny Alliance eneste vej er at fokusere på det politiske indhold … Ny Alliance kan … ikke påstå, at de har manglet en kendt frontfigur, for det er netop Naser Khaders styrke. Problemet er den politiske grundtegning og det politiske indhold. Det er her arbejdet skal gøres.”

For satan! Du står til olfert med isterninger, motorsav og gummistøvler til næste branchemøde, Anders Krab!

Sandheden er, at nederlag i alle slag har tabt krigen for Ny Alliance, og nu er der kun tilbage at luske hjem til Buddinge, Værløse etc., gutter – samt Gitte Seeberg. Med halen bøjet og hovedet mellem benene, som man siger. Håret i postkassen og skægget ned af nakken! Nederlaget er knusende, og ikke engang den ultimative indholdsmæssige knibtangsmanøvre vil kunne redde det, som startede så flot. Ny Alliances fokusering på partiprogrammet blev den operation, der endte i patientens død.

Nu, hvor festen er fuset ud, og hvor der tilsyneladende ingen jokere er tilbage i Khaders magiske skjorteærmer, ser det ud til, at teksten på Ny Alliances gravsten kan mejsles i de evigtbestående bautastene på Den gamle tids politiske Virkeligheds kirkegård. Vil jordefærden mon få politiske enker til at nusse omkring med forårsblomster, kviste og løv?

Også du, min søn?
Whatever. Sagen er, at Naser Khader foretog meget store udtræk på metafor- og floskelkontoen ved partiets start – Pia er dum…… OG min bedste ven – derfor er der et gigantisk tomrum i Ny Alliances kommunikationsmæssige bogholderi. Det blev simpelthen selvmodsigende, og det er en forfærdelig fejl at begå, når man som Naser er en gudsbenådet politisk kommunikatør, som springer op og falder ned på partiets politiske program. Det gjorde andre i partiets ledelse ikke, og Naser Khader blev derfor offer for sin tillid til sine nærmeste. Ny Alliance skulle for flere måneder siden være gået tilbage til kerneydelsen – back-2-basics.

Tanken om fokus på indhold er uklog. Den gør det svære svært og det umulige umuligere. Ny Alliance magtede ikke den politiske festNy Alliance: De kunne ikke feste igennem!

En sidste chance?
Kommer der en sidste chance – for Ny Alliance? Vil Khader kunne genfinde sin indre kommunikationsmæssige zen-motorvej, som har bragt ham til, hvor han er? Er hans ærmer tømt for skjulte kort? Vil han kunne finde starthullet, røgte Ny Alliances garn, simpelthen? Banke den politiske bundgarnspæl på plads, finde snesko og pigdæk frem fra spinmesterens bagagerum? Re-loade sine potentialer? Afsikre de sidste hemmelige våben og give den kommunikative bajonet geværfedt?

Khader

Så glad var han

Nye fjæs
Ham, ham og hende. Om ikke andet er jeg alt for crazy med, at Ny Alliances nye folk er 100% oppotunister og politiske gravrøvere, fordi det viser, at partiet trods modgangen har bevaret et muntert grundlag af klondyke-stemning. Ingen af de tre nye har absolut nogen som helst form for politisk overbevisning, og det er bundsolidt.

Vi lever midt i en jazztid – spiller man ikke jazz, er man ikke med på noderne. Ny Alliance fik ikke spist brød til, da de fik taget munden for fuld i en branche, der er mere end overbefolket – everyone wants to be a comedian these days – men desværre har vi en lang række personager og skikkelser i disse roller – ergo er den allersidste udvej for Ny Alliance new recruiting. Så det er godt gået at tiltrække folk som Ebdrup, Møgelhøj og Lundgaard. De kan det dér med finken & panden.

Alligevel ser det sort ud. Før tog Khader vælgerne og indvandrersegmentet med storm. Nu er han falleret – en superman uden de røde underbukser – en vandgople. Uden specielt meget vand. En enøjet majestæt i de magtesløses hertugdømme.

Flere nye fjæs?
Det er faktisk min vurdering som branchemand af Guds nåde, at Ny Alliances absolut sidste og uigenkaldeligt eneste chance er at hyre en mand af Kurt Thyboes format til at bringe festen, magien og poesien tilbage – samt ikke mindst glæden.

thyboe

Kurt Thyboe. (c) dr.dk

Det allersidste råd til Naser Khader
Skal jeg alligevel supplere Ny Alliance med et godt råd, så må det være at slå sig sammen med Det radikale Venstre! Ny Alliance fik det, de havde sat hundesnuderne op efter, nemlig at Jelved (som ingen bryder sig om) tog det frie fald! I dag er Jelved blot et svagt minde i en ringe erindring. Alligevel må vi erkende, at branchen lærte et og andet af Jelved, nemlig: En sur mine kan altid få en journalist til at stryge én med hårene – det er bare et spørgsmål om at være bedrevidende nok! Det er den kommunikative lære af Jelveds æra. Noget fortæller mig som kommentator, at Jelved vil vende tilbage som en tyv om natten. Som en politisk listetyv i absolut verdensklasse, en politisk gentleman a lá Egon Olsen, med en konduite som en struds og en håndtaske af ren bæver. Hun kender sin besøgstid for et vaskeægte nederlag, har et overlevelsesinstinkt som en lemming samt evnen til at skælde folk huden fuld. Sådan skal det gøres.

Konklusion
Vil Naser ikke høre, må han føle. Der er løbet vand i åen, siden den lille dreng stillede sig pegende op overfor kejseren: Hør, han har jo ikke noget på! Festen er slut, boys, og Samuelsen sidder tilbage på ølkassen og tuder. Snart vil mørket slutte sig om Ny Alliances fest. Vil Naser Khader råbe: The show must go on? Vil bandet spille videre, mens Samuelsen laver “en Titanic” på Gitte Seeberg? Eller vil Bjarne Møgelhøj? Vi får det aldrig at vide.

Bjarke Guldand

Reklamer

Responses

  1. Har også altid undret mig, at ingen har ville udnyttet Kurt Thybos helt uomtvisteligt politisk talent. Jeg har aldrig grædt når jeg har set en debat i folketinget, Kurt ville helt sikkert kunne få mig til det.
    Så er det sagt.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: