Posted by: guldanden | august 22, 2007

Folketingsvalg 2 – The Revenge!

I går kommenterede jeg på verserende rygter vedrørende folketingsvalg.

Normalt er skoggerlatter i stilen ”HAHAHAHAHA røvhuller – se, jeg havde ret SUCKERS!” ikke min stil, men i dag gør jeg alligevel en undtagelse. Hele mediedanmark – på nær en lille skare af mine nærmere venner – kæftede op med ”uhhh se, der kommer folketingsvalg! Nu nu neeeej NUUUUU!”.

Men! Der er ingen nyhedsværdi i den oplysning, for det er ingen nyhed, og det er knap en oplysning. Det, der er den virkelige situation i den nyeste medievirkelighed, er, at TV2, DR, TV2 NEWS, TV2 Zulu, Jersild & Spin, Lotte Hansen, Berlingske osv osv. må tage deres skod-kommentatorer op til genforhandling af kontrakten – der er simpelthen et samarbejde der må ophøre! De er helt ude af trit med, hvad danskerne egentlig vil have, så er det sagt.

En af mine nyeste venner, derimod, kan beskues i dagens fedtede udgave af Nyhedsavisen – Mads Jensen laver analyser på ægte branchemanér, og jeg elsker ham for det! Hans overskrift siger det hele: ”Fogh har sejret sig ihjel” – og hvor er det rigtigt set. Den mand (Fogh!) har givet alt, hvad han har i sig, og ikke mindst hele sit hjerte, og hvad er egentlig takken, kan man spørge – lunkne anmeldelser og halvhjertet opbakning fra befolkningens side! Utak er de armes løn.

I dagens politiske virkelighed handler det om Velfærd og Kvinder (VK (!!!)). Ingen vil have skattelettelser! Det er simpelthen for sjusket – enhver vågen vælger må spørge sig: “Hvad får JEG ud af skattelettelser?” Svaret er sølle 600 bobs, 600 knaster, 600 tjetjing, 600 skipedidudas, 600 skofløjter, 600 spir i spenderbusken 600 knaldrøde postkasse-dukater, 600 piratos på månedsbasis – det er fanme ikke ambitiøst nok. For det kan jeg ikke engang nive en ordentlig forret med en god bekendt eller bestille morgenkomplet. Det batter overhovedet ikke – desværre. For lidt og – for sent!

Drister man sig til at spørge Henrik Qvortrup om Foghs chancer, vil han svare: “Godt spin, Fogh vinder valget”. Thomas Larsen ville svare akkurat det samme i essensen; dog med variationer over første del, såsom “en vellykket strategisk manøvre, Fogh vinder bl.a.-bl.a….” etc. etc. Sådan vil enhver politisk kommentator ved sine fulde fem svare. Sagen er bare, og det har kun ganske få tilsyneladende opdaget, at valget ikke kommer. Forløbig. Der skal mere til. Og dét er det egentligt geniale ved Foghs seneste træk.

Jeg tror på, at hæren bliver sat i beredskab. At der rapporteres om troppebevægelser fra Farum Kasserne mod Copenhagen. Luftvåbenet viser flaget. Militæret strammer grebet. Tanks befæster infrastrukturelle knudepunkter. Og så videre. Og SÅ kommer valget endelig.

Og den dag rullede der pikhoveder i den politiske kommentatorbranche.

Det ville være en klog strategisk manøvre af Fogh og – godt spin.

Guldanden

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: