Posted by: guldanden | januar 16, 2008

Fornyelsens momentum

Branchen holder aldrig op, branchen fortsætter, branchen er ubønhørlig, branchen er nat, branchen er dag, branchen er lykke, sus og rus, branchen er den store nedtur.

Khader har prøvet begge dele! Jeg hjalp Khader frem i Tidernes Morgen, men henad Formiddag sagde jeg: “Mister mester! Nu må vi se, om vingerne kan bære din knapt så spæde krop! Du bliver nødt til at klare dig uden mig for et stykke tid”. Dette var ca. en uge efter, vi havde fået idéen til Ny Alliance. Men ak, ak og ve – vingerne kunne ikke bære; det ved vi nu!

Og derfor bliver vi også nødt til at vende blikket mod en af branchens darlings, der som Kommunikationens svar på Yoda hudfletter og rammer knaldende rigtigt i første hug. Og ja, jeg taler om Peter Mogensen, TV2 News, Politiken, men først og fremmest helt sin egen som katten på vejen, ‘Pete from tha Block’:

“I politik – også dansk politik – tilhører fremtiden fornyelsen, idet fornyelsen i længden sikrer den bedste tilpasning til de nye muligheder, som udviklingen i almindelighed tilbyder samfund kloden over” . Link

Sådan Pistol Pete – Bjarke sagde det for snart, ja, et år siden: Nyt…..! Vi tager den lige igen, så meningen kan synke ind:

“I politik – også dansk politik – tilhører fremtiden fornyelsen, idet fornyelsen i længden sikrer den bedste tilpasning til de nye muligheder, som udviklingen i almindelighed tilbyder samfund kloden over”.

Det, Peter er i færd med, og som tredjemand vil forveksle med en meningsforladt sætning – for ikke at nævne samme sætnings aldeles elendige konstruktion, der næppe klarer sig ustraffet og/eller ukommenteret gennem selv den sløveste padde af en sproglærers censur – er at italesætte det næste buzz i dansk politik; det, Qvortrup vil frembøvse til enhver reception, omgående efterfulgt af en ordre til nærmeste med-receptionsgænger om at holde glasset, mens han sidder på tønden: Fornyelse.

Smag på det – “fornyelse” er nær. Hvad hulan menes der?

Fornyelse er noget, vi ikke ved, hvad er. Som en cd som-at-der-ikke-er-en-greatest-hits-cd, hvor alle numrene før har nedslidt barnesko henover stemmebåndet. Vi ved ikke, hvad gadehjørnet gemmer i dansk politik!! Argh! Enhver kommunikationsmands mareridt!

Pistol Pete!? Er det spindoktorel massearbejdsløshed, der varsles?

Hvor ofte nævner Peter begrebet fornyelse på sin blog?

Hm. I dette indlæg 1… 2…… 3….. 4 gange… hmmm… nææh 7, ahem 10 gange! Mmmkay, der må være noget om det, så. Men det er sgu osse en god blog.

‘Pistol Pete’ Mogensen mangler fornyelse!
Nå, whatever. En central pointe er dog, at Peter Mogensen er gal på den! Han tager helt fejl. Helt. Av av av.

Det nye buzz-begreb er M O M E N T U M. Dét er det centrale. Det, de alle mangler. Især Khader og Ny Alliance. Politikeren med momentum ejer fremtiden. Som Pia K. Hun har momentum.

Lad os tage den på den rigtige måde:

“I politik – også dansk politik – tilhører fremtiden personer med momentum, idet momentum i længden sikrer den bedste tilpasning til de nye muligheder, som udviklingen i almindelighed tilbyder samfund kloden over – i særdeleshed samfund og mennesker, der RYKKER. Jeg havde nær sagt: Mennesker med MOMENTUM!”.

Sådan skal sagen anskues.

Arr, nu ringer han sgu! Go’e gamle Pistol Pete.

Bjarke Guldand

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: