Posted by: guldanden | juni 10, 2011

Ole Sohn og pressen og kunsten at spinne et spin

Ole Sohn er en af mine gamle venner fra gamle dage, og derfor tør jeg også uden at blinke sige at hans præstation i forhold SF’s kurs omkring ulandsbistanden er TO THE MAX!

Læs: Politiken: “Negativ ulandshistorie overgård min vildeste fantasi”

Der er her tale om et fingerspitzgefühl for pressen og den politiske kommunikation som ingen i skrivende stund kan komme i nærheden af.  Han er med andre ord en maestro ud i sin metier,

”Kritik siger du……Der er ingen kritik!” BANG in your face.

så enkelt kan det gøres!

Så enkelt og så alligevel ikke. Hvad der for den uindviede kunne se ud som ren benægtelse dækker over en strategi og værdisæt, som har været under udvikling og nursing til det blev så fint – så stramt og så spot on, som det overhovedet kunne blive. Det er vigtigt at man her tænker på spinnet og ikke på sagen, og det – igen – mestrer Ole Sohn til fulde!

Dermed og samtidig får den danske presse en uppercut, fordi Ole Sohn dels slår den kritik ned, der ikke er der, men faktisk samtidig for statet at journalisten tydeligvis ikke er klædt ordentligt på. Han taler altså, som Anders Fogh også yndede at fortælle politikere og andet godtfolk i sine velmagtsdage, imod bedre vidende.

Det er her taget et klassisk men også svært greb i kommunikationsværktøjskassen ™.  Det vil være en tendens vi kommer til at se endnu mere til i en evt. valgkamp og mediebranchen i øvrigt. Det er velsagtens samtidig en konstruktivistisk pointe nemlig, at vi ikke som politikere, eller sengekammerater i øvrigt, nødvendigvis partout skal/vil acceptere den virkelighed som alle andre taler om. Hvorfor skulle man også det, hvis ikke det passer en selv.

De demokratiske perspektiver står også tydeligt frem. Ønsker vi i virkeligheden politikere, der agerer i en eksakt tilstand af ligevægt i hvad vi undertiden vælger at kalde virkeligheden – ikke nødvendigvis. Vi vil som folk og røvere jo langt hellere have at politikere har det mod, der skal til for at sælge den virkelighed de selv tror på.

Denne teknik er tidligere blevet brugt med overbevisning af store politikere som Per Stig Møller i hans konsekvente afvisning af CIA overflyvninger,  Schlütter og gulvtæppet, Brixtofte og Farum, Etc. Etc. Det er naturligvis også denne logik, der skal sikre Danmark et ordentligt sæt grænsebomme lige ved grænsen.

Bjarke is back allright!

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: